Julkaisut

Tällä sivulla on ladattavissa Harppaamon ja sen yhteistyökumppaneiden julkaisuja. Julkaisujen tarkemmat tiedot ovat jokaisessa dokumentissa erikseen.


Matti Apunen: Seisova pöytä -äänikirja

Onko ruokaturva entisensä koronan horjuttamassa maailmassa? Miten ruoan valmis­tus ja jakelu muuttuvat tulevaisuudessa? Onko Suomen ruokavienti harhainen haave vai löytämätön aarre? Ja mitä ajattelee muotidieettien hämmentämä kuluttaja?

Suomalainen ruoka on maailman parasta, sanomme. Jostain syystä sen vienti on kuitenkin vuodesta toiseen tuskaista eikä kasvua näy. Komiteat istuvat, kyräily jat kuu ja syyttävä sormi osoittaa milloin mihinkin. Samaan aikaan meille on ilmaantunut historiallinen mahdollisuus tehdä suomalaisesta ruoasta menestys kaikkialla. Seisova pöytä on pamfletti, joka käy läpi ruokaketjun tulevaisuuden viljelijän pellolta kuluttajan lautaselle. Samalla se tarjoaa neljä konkreettista ratkaisua, joilla nostetaan suomalaisen ruoan arvoa.


Seisova pöytä -julkistusseminaari 1.9. klo 8-10

Matti Apusen Seisova pöytä -ruokapamfletin julkistustilaisuuden videotallenne. Tilaisuudessa mukana Seisova pöytä -pamfletin kirjoittaja Matti Apunen sekä yrittäjä Jyrki Sukula, Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luoma ja MTK:n vientijohtaja Thimjos Ninios. Tilaisuuden juontaa Harppaamon Janne Saarikko.

https://youtu.be/3hjpOSoShX0

Matti Apunen: Seisova Pöytä
Matti Apunen: Seisova Pöytä

”Suomalainen ruokaketju on sisäänpäin kääntynyt ja kyräilevä. Olisi helpottavaa, jos omiin varpaisiin tuijottelu vihdoinkin loppuisi.”

Onko ruokaturva entisensä koronan horjuttamassa maailmassa? Miten ruoan valmistus ja jakelu muuttuvat tulevaisuudessa? Onko Suomen ruokavienti harhainen haave vai löytämätön aarre? Ja mitä ajattelee muotidieettien hämmentämä kuluttaja?

Suomalainen ruoka on maailman parasta, sanomme. Jostain syystä sen vienti on kuitenkin vuodesta toiseen tuskaista eikä kasvua näy. Komiteat istuvat, kyräily jatkuu ja syyttävä sormi osoittaa milloin mihinkin. Samaan aikaan meille on ilmaantunut historiallinen mahdollisuus tehdä suomalaisesta ruoasta menestys kaikkialla.

Seisova pöytä on pamfletti, joka käy läpi ruokaketjun tulevaisuuden viljelijän pellolta kuluttajan lautaselle. Samalla se tarjoaa neljä konkreettista ratkaisua, joilla nostetaan suomalaisen ruoan arvoa.

Matti Apunen on Tampereen yliopiston työelämäprofessori ja vapaa kirjoittaja. Hän on toiminut Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n johtajana sekä Aamulehden vastaavana päätoimittajana ja kulttuuritoimittajana. Hän on median yhteiskunnallisten ja poliittisten ohjelmien usein nähty vieras ja amatöörikokki, jonka mielestä tuore korianteri on ollut erehdys alusta alkaen.